Cultuurraad

MEEWERKEN AAN CULTUUR…

OOK IETS VOOR JOU?

 

Cultuurraad?

Hier kan je terecht voor informatie over het algemeen beleidsplan, de gemeentelijke cultuurraad, de Erfgoedcel, de activiteitenkalender van sociale en culturele verenigingen, gemeentelijke infrastructuur, aanvragen voor de ontleendienst,…

Kortom: de cultuurraad volgt het culturele leven op de voet en geeft advies aan het gemeentebestuur over culturele onderwerpen. Regelmatig werkt de cultuurraad ook mee aan culturele activiteiten zoals de Week van de Amateurkunsten, Erfgoeddag, Kapelle Feest, Kinderhoogdag,…

 

Voor wie?

Elke organisatie (vereniging, dienst, instelling) en elke privépersoon die een culturele of sociale werking en/of deskundigheid op cultureel/sociaal vlak kan aantonen, kan deel uitmaken van de cultuurraad. Ook geïnteresseerde individuele burgers zijn welkom!

 

Wanneer?

Om de twee maanden komen afgevaardigden van verenigingen en geïnteresseerde burgers samen om te werken aan de verdere uitbouw van het cultuurbeleid in onze gemeente, om informatie uit te wisselen en om gezamenlijke initiatieven te stimuleren/te organiseren. In 2014 gaan de vergaderingen door op:

  • dinsdag 25 februari
  • dinsdag 22 april
  • dinsdag 24 juni
  • dinsdag 23 september
  • dinsdag 25 november  (onder voorbehoud)
  • dinsdag 9 december

De vergaderingen starten telkens om 20u en vinden plaats in de polyvalente zaal van het administratief centrum, Marktplein 29, 1880 Kapelle-op-den-Bos.

 

Wil ook jij meewerken aan cultuur in onze gemeente? 

Stuur dan vóór 15 januari 2014 een schrijven aan het secretariaat van de cultuurraad, Kerkstraat 24, 1880 Kapelle-op-den-Bos, samen met een motivatie en/of werkingsverslag waarin het cultureel engagement aangetoond wordt. Je kan deze info ook mailen naar cultuurdienst@gcoudepastorie.be.

Voor meer info of vragen kan je contact opnemen met de cultuurdienst.

 

Onze gemeente maakt er werk van! Jij ook?