Fietsen in Kapelle-op-den-Bos

De brochures van de fietstochten kan je bekomen bij het secretariaat van de dienst toerisme of hier downloaden. Heb je een opmerking i.v.m. deze tochten, laat het ons weten via
vrijetijd@kapelle-op-den-bos.be

 

Gratis

Vredesfietsroutes Prima Mater

Route 1 - 28 km
Prima Mater - Kazerne Dossin in Mechelen

Route 2 - 38 km
Prima Mater - Kazerne Dossin in Mechelen - Fort van Breendonk

Route 3 - 71 km
Prima Mater - Kazerne Dossin in Mechelen - Fort van Breendonk - Boortmeerbeek gedenkplaat van het 20ste Konvooi en het herdenkingsmomunment

 

Kapelletjesroute 32 km

Fietstocht aangemaakt door Pasar naar aanleiding van Erfgoeddag 2008 met als thema ‘Wordt verwacht’. Zij kregen hiervoor de medewerking van Erfgoedcel Kapelle-op-den-Bos. Tijdens je tocht maak je kennis met 15 mooie kapelletjes in onze gemeente.


Heldenroute 23 km

Fietstocht aangemaakt door Pasar naar aanleiding van Erfgoeddag 2012 met als thema ‘Helden’.  Zij kregen hiervoor de medewerking van Erfgoedcel Kapelle-op-den-Bos. Ontdek noemenswaardige Kapelse figuren die in onze gemeente een gedenkplaat en/of straatnaam hebben gekregen.

MTB Julekesroute
https://www.sport.vlaanderen/waar-sporten/sporten-in-de-natuur/mountainbikeroutes/routes/?group=11267&ProvincieGroepID=2540&GemeenteGroepID=11267

Fietsroutes die op ons grondgebied komen

Eddy Merckxroute 37 km

Deze fietsroute laat je kennismaken met een stukje Groene Gordel vol verrassende afwisseling.  Bossen, parken, mooie dorpjes en pittoreske gehuchten met namen als Meuzegem, Nerom en Hoognerom, Limbos, Neerpoorten en Sluizen met daar tussenin golvende akkers en weilanden vormen je fietsdecor.


Kanaalroute 39 km

Een recreatieve fietsroute door Vilvoorde, langs het Zeekanaal Brussel-Schelde, via de Verbrande Brug naar Grimbergen en langs de kastelen van Eppegem en Zemst naar Kapelle-op-den-Bos. Vertrek- en eindpunt: Vilvoorde. Prijs: € 1,75. De brochure kan je aankopen op de toeristische dienst van Kapelle-op-den-Bos.


8 van Zemst 54 km

De fietsroute start aan de Schranshoeve te Eppegem.  Je kan vanaf hier kiezen in welke richting je vertrekt: de Westelijke lus doet vooral Zemst-Laar en Eppegem aan terwijl de Oostelijke lus Hofstade en Elewijt doorkruist. Beide lussen snijden mekaar aan de Schranshoeve en zijn samen 54 km lang. In 2005 werd deze kaart in een nieuw kleedje gestoken. Prijs: € 1,75. Meer informatie kan je bekomen bij de gemeente Zemst.


Betalend

Fietsknooppuntennetwerk Scheldeland € 5

Met deze fietsknooppuntenkaart kan je onbegrensd comfortabel fietsen langs 320 km bewegwijzerde routes. Je fietst langs de gemeentes Londerzeel, Kapelle-op-den-Bos, Zemst, Opwijk, Merchtem, Meise, Grimbergen, Vilvoorde, Machelen, Wemmel en Asse. Bij het pakket is ook een fiets horecabrochure, witte kinderbosroute brochure en een brouwersroute bij.


Fietskaart en fietsgids € 9

Toerisme Vlaams-Brabant selecteerde in samenwerking met de gemeentebesturen de mooiste en veiligste fietstrajecten in Vlaams-Brabant. Dit resulteerde in een netwerk van fietslussen van 15 tot 25 km. Daar waar de fietstrajecten elkaar kruisen wordt een knooppunt geplaatst. De knooppunten zijn genummerd. Je stippelt je fietstocht uit door de knooppuntnummers in de juiste volgorde te noteren. Het startpunt kies je zelf, net zoals de lengte van je rit en waar je naartoe rijdt. In totaal heb je 1.800 km fietsplezier.