Hoppefeesten

Op zondag 17 september wordt in Kapelle-op-den-Bos een volksfeest georganiseerd dat kadert in (H)op smaak en de Dag van de Landbouw.

(H)op smaak is een project van de regio Groene Gordel van de provincie Vlaams-Brabant die alle facetten van HOP in de kijker zet. Met steun en medewerking van de provincie worden hopplukken, fietstochten, wandelingen, hopfeesten georganiseerd in onze en de omliggende gemeenten.

Tijdens de Dag van de Landbouw zetten jaarlijks een 50-tal bedrijven hun deuren open voor iedereen die kennis wil maken met de hedendaagse Vlaamse land- en tuinbouw.

Vanaf 10.00 uur ben je welkom om mee hop te plukken. Onder begeleiding van brouwer Marc Struyf kan je in een gezellig kader, omgeven met een vleugje muziek, het proces van het bier van Microbrouwerij Den Triest ontdekken. Nieuwsgierigen krijgen ook de kans om de microbrouwerij te bezoeken en te proeven van de lokale bieren.

Vanaf ’s middags wordt de Trieststraat omgetoverd tot één groot volksgebeuren. Zo kan je leren kantklossen en je eerste pasjes in de Ierse danswereld zetten. Naar hartenlust kan er gesmuld en gedronken worden van zelfgemaakte producten op de zelfgemarkt. Kinderen krijgen de kans om zorgeloos te ravotten en kunnen uitblazen tijdens een tractortocht met (groot)ouders.

Mensen die volop willen genieten van de natuur en de mooie wandelpaden die De Triest in Kapelle Oost te bieden heeft, kunnen afzakken voor een recreatieve wandeling. Pasar Kapelle-op-den-Bos neemt die dag mensen met dementie mee op pad in het kader van het project De Alzheimer Code, een sociaal en cultureel initiatief dat pleit voor een respectvol en genuanceerd beeld over mensen met dementie en dat een riem onder het hart steekt van wie mensen met dementie bijstaat. Bij de wandeling zal een kortere route voor rolstoelgebruikers voorzien worden en kan vervoer ingelegd worden naar de site van de festiviteiten.

Doorlopend zijn er ook dansdemonstraties en zorgen de plaatselijke fanfares voor een vleugje muziek.

Een mooi moment om in een prachtig kader afscheid te nemen van de afgelopen zomermaanden.


PROGRAMMA
10.00 uur   
officiële opening receptie met toespraak * optreden K.F. Iever & Eendracht * start wandeling Alzheimer

11.00 uur   
start hoppepluk * start vrij bezoek brouwerij Den Triest * start gelegenheidscafé Den Triest

12.00 uur   
start zelfgemarkt

12.30 uur   
dansdemonstratie Dansgroep Animo

13.30 uur   
dansdemonstratie Dansgroep Animo

14.00 uur   
optreden SMIK * start demonstratie/workshop kantklossen De Spinnenkoppen * start tractortocht

15.00 uur   
dansdemonstratie / workshop Taradance

16.00 uur   
dansdemonstratie / workshop Taradance  
 

 • Data
  zo 17/09/2017 10:00
 • Locatie
  Microbrouwerij Den Triest
  Trieststraat 24
  1880 Kapelle-op-den-Bos
 • Organisatie
  Gemeente Kapelle-op-den-Bos m.m.v. Kapelse verenigingen en Microbrouwerij Den Triest
 • Prijs
  gratis

INSCHRIJVEN

* verplicht in te vullen