Hoppefeesten

(H)Op Smaak in Kapelle-op-den-Bos

Als metershoge hopranken hun zachte hopgeur verspreiden, is de tijd rijp voor de hoppluk. Een traditie die ooit hele dorpen aan het werk zette. Het maakte de streek van Affligem, Asse, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Opwijk en Aalst de grootste en oudste hopregio van Vlaanderen.

Net zoals toen wordt er tijdens en na de pluk vrolijk gefeest. Een hele maand lang kan je genieten van heerlijke bierproeverijen, hoppige fietstochten en wandelingen, lekkere arrangementen en bruisende dorpsfeesten. Als afsluiter is de Erembald-Kravaalbos Happening op 30 september een niet te missen evenement om het typische landschap vol(h)op te beleven.

Op zondag 16 september wordt in Kapelle-op-den-Bos een volksfeest georganiseerd dat kadert in (H)op smaak.

Vanaf 10.00 uur ben je welkom om mee hop te komen plukken. Onder begeleiding van Marc Struyf kan je in een gezellig kader, omgeven met een vleugje muziek, het proces van het bier van brouwerij Den Triest ontdekken. Nieuwsgierigen krijgen ook de kans om de brouwerij te bezoeken en te proeven van de lokale bieren.

Vanaf 13.00 uur wordt Den Triest omgetoverd tot één groot volksgebeuren. Zo kan je rondsnuffelen op de ecomarkt, ambachtenmarkt en zelfgemarkt. Kinderen krijgen de kans om zorgeloos te ravotten terwijl de volwassenen naar hartelust smullen en proeven van zelfgemaakte producten.

Mensen die volop willen genieten van de natuur en de mooie wandelpaden die Den Triest heeft, kunnen afzakken voor een wandeling van Pasar.

Doorlopend zijn er ook demonstraties, optredens, kinderanimatie,...

https://www.toerismevlaamsbrabant.be/thema/hop/index.html

 • Data
  zo 16/09/2018 10:00 tot 19:00
 • Locatie
  Microbrouwerij Den Triest
  Trieststraat 24
  1880 Kapelle-op-den-Bos
 • Organisatie
  Dienst cultuur en toerisme Kapelle-op-den-Bos m.m.v. brouwerij Den Triest en vele Kapelse verenigingen
 • Prijs
  gratis

INSCHRIJVEN

* verplicht in te vullen