Theater Playerwater

Oudstrijdersstraat 81 1880 Kapelle-op-den-Bos

De Playerwatercompagnie vzw werd in het jaar 1977 opgericht naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de KVS in Brussel. Enkele KVS-acteurs wilden wel eens wat anders doen en besloten een tweede plateau naast onze Vlaamse Schouwburg op te richten. Professionele acteurs begeleidden een aantal goede amateurspelers en zo groeide de Playerwatercompagnie uit tot een talentrijke en veel gevraagde semiprofessionele theatergroep.

De vereniging kende in de loop der jaren veel ups en downs, maar trotseerde de stormen van de pletwls der veranderingen. Ook voor de jeugd werden heel wat producties op touw gezet, maar de voornaamste betrachting van de Playerwater is steeds geweest Vlaamse werken te creëren. Beginnende auteurs een kans geven hun stuk op de planken te brengen.

Rond de jaren 1985 begon er in Kapelle-op-den-Bos ook het één en ander te roeren. Binnen de vereniging van De Groene Peper werd de theatergroep Toesjant geboren en nog ergens ten velde maakte kabaretgroep Hubris de Vlaamse parochiezaaltjes onveilig. Op een mooie dag besloten Toesjant en Playerwater samen de productie 'Moeders' op te zetten en begon het. Het klikte meteen. Toesjant, Hubris en Playerwater besloten te fusioneren en zochten een thuishaven.

De naam Playerwater werd behouden omdat de compagnie opgericht was als vzw en dus over de nodige statuten beschikte. Willi De Wit kocht de ruimte in de Oudstrijdersstraat aan en de dire verenigingen gingen aan de slag. Dag en nacht werd er met man en macht gewerkt om de nieuwe prachtige theaterruimte klaar te stomen voor de opening op 2 maart 1987.

Sinds jaren is theater Playerwater samen gesmolten met Het Wagonnetje en presenteren ze jaarlijks vier producties van hoogwaardige kwaliteit! Ze werden al verschillende keren uitgenodigd om deel te nemen aan wedstrijden en mochten al vele prijzen mee naar huis nemen.

Een origineel en eigenzinnig theaterabonnement! Een lach en een traan! Spanning en poëzie! Passie en ervaring! Muzikaliteit! Variatie en creativiteit! Je vindt het er allemaal.

Het gezelschap beschikt over een eigen theaterruimte waar het aangenaam vertoeven is. Na de toneelbelevenis kan je er ter plaatsen, bij een borrelhapje en drankjen nog gezellig napraten over de voorstelling. Je hebt er nooit parkeerproblemen, de prijzen zijn er democratisch en de ontvangst is er vriendelijk.

Wegbeschrijving »

 

Wegbeschrijving vanuit Gent-Brussel:

Via ring richting Antwerpen (Boom-)

 • A 12 richting Boom
 • Op A 12 afrit “Londerzeel”
 • Richting Kapelle-op-den-Bos
 • Aan lichten in Kapelle o/d Bos (beenhouwerij op de hoek), hoofdbaan naar rechts meevolgen
 • Aan eerstvolgende lichten rechts onder spoorwegtunnel = Oudstrijdersstraat
 • Iets verder ziet u op uw linkerkant theater Playerwater

 

Wegbeschrijving vanuit Leuven:

 • A2 tot in Leuven
 • N26 richting Mechelen (uitrit 18)
 • Na lichten in Boortmeerbeek afrit “Zemst” in het oog houden =      N267
 • Op het einde van N267 richting “Zemst centrum” volgen = N1
 • Eerste lichten links richting “Kapelle o/d Bos”
 • In Kapelle o/d Bos over brug aan tweede lichten links onder spoorwegtunnel = Oudstrijdersstraat
 • Iets verder ziet u op uw linkerkant theater Playerwater


« Terug naar de locaties

ZAAL RESERVEREN

Selecteer hieronder de zalen die u wenst te reserveren.

gc de oude pastorie


Administratief centrum
JOC