30 jaar gc - gezellige zondagse feestnamiddag

zondag 14 april 2019


Op 14 april 1989 opende het gemeenschapscentrum de oude pastorie haar deuren voor het grote publiek. Die 14de april in 1989 was het een heel weekend feest met muziek, dans, lekker eten en drinken en heel veel plannen voor een mooie toekomst voor het cultuurcentrum.

Intussen zijn we 30 jaar verder en het kleine centrum is uitgegroeid tot een volwaardig en kwaliteitsvol gemeenschapscentrum met een gevarieerd en boeiend programma voor elke inwoner van Kapelle-op-den-Bos en omstreken.  Iedereen kan er terecht voor een zinvolle vrijetijdsbesteding. Mensen en buurten samenbrengen is en blijft het motto waardoor nieuwe uitdagingen telkens opnieuw een succes zijn.

GC de oude pastorie is geen groot cultuurcentrum maar het is er eentje met het sympathiekste karaktervolle cultureel gezicht van onze regio met pretoogjes, lachrimpels, zomersproeten en noem maar op. 

De 30ste verjaardag werd, net als toen, gevierd met verenigingen, sympathisanten, buren en ieder die er wilde bij zijn. En ook nu stonden culinaire hoogstandjes, leuke workshops en muziek garant voor een ganse namiddag feest met lokale partners en lokale producten.

Het GC trakteerde met het Kapels bier De Neus van brouwerij Den Triest, het nieuwe kersverse bier Hoppa Green van de Chapel Brewers en Allumeuse Blonde van de kersverse brouwerij La Flamme. Verder was er ook appelsap van Fruitbedrijf Jan Van den Borre, cocktails en mocktails van ‘Comme chez soif’, Prinsheerlijke aardbeiencocktails en koffie/thee/chocomelk van Koffie@home als dorstlessers.  

Hongertjes werden gestild met een feestsoepje van Hello event @home, tapas op Franks BBQ, artisanale gebakjes van Cakes & Cookies en overheerlijke burgers van Bar de Jule.

De leden van de Kunstkring Kapelle-op-den-Bos waren live aan het werk te zien en de leerlingen van het tekenatelier van GC de oude pastorie presenteerden hun tekeningen over ’30 jaar GC’. De Spinnenkoppen gaven demonstraties en workshops ‘kantklossen’ en Ilse Brems maakte samen met de bezoekers een Paasbloemstuk.

Kinderen maakten een trip langs de Afrikaanse Savanne tijdens de muziekworkshop van K.F. Iever & Eendracht en konden hun hartje ophalen tijdens de workshop ‘stempels maken’ van Atelier Artuur. Vervolgens konden ze zichzelf  laten ‘beschilderen’ aan de grimmeer- en tattoostand, zich uitleven op het springkasteel en foto’s maken in eighties stijl.  

De zwanen zwommen gezapig op de vijver, de scouts sjorde een vlot waarop de bezoekers een tocht konden maken en DJ Jan maakte het geheel compleet met muziek uit de jaren 80 en 90.

Het werd een gezellige zondagse feestnamiddag met vele pretoogjes, lachrimpels, zomersproeten en sympathieke karaktervolle gezichten.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht