Hoppefeesten

zondag 16 september 2018


Als metershoge hopranken hun zachte hopgeur verspreiden, is de tijd rijp voor de hoppluk. Een traditie die ooit hele dorpen aan het werk zette. Het maakte de streek van Affligem, Asse, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Opwijk en Aalst tot de grootste en oudste hopregio van Vlaanderen.

Net zoals toen wordt er tijdens en na de pluk vrolijk gefeest. Een hele maand lang kan je genieten van heerlijke bierproeverijen, hoppige fietstochten en wandelingen, lekkere arrangementen en bruisende dorpsfeesten. Als afsluiter is de Erembald-Kravaalbos Happening op 30 september een niet te missen evenement om het typische landschap vol(h)op te beleven.

Op zondag 16 september wordt in Kapelle-op-den-Bos een volksfeest georganiseerd dat kadert in (H)op smaak.
Vanaf 10.00 uur ben je welkom om mee hop te komen plukken. Onder begeleiding van Marc Struyf kan je in een gezellig kader, omgeven met een vleugje muziek, het proces van het bier van brouwerij Den Triest ontdekken. Nieuwsgierigen krijgen ook de kans om de brouwerij te bezoeken en te proeven van de lokale bieren.

Vanaf 13.00 uur wordt Den Triest omgetoverd tot één groot volksgebeuren. Zo kan je rondsnuffelen op de ecomarkt, ambachtenmarkt en zelfgemarkt. Kinderen krijgen de kans om zorgeloos te ravotten terwijl de volwassenen naar hartenlust smullen en proeven van zelfgemaakte producten.

Mensen die volop willen genieten van de natuur en de mooie wandelpaden die Den Triest heeft, kunnen afzakken voor een wandeling van Pasar.

Doorlopend zijn er demonstraties, optredens, kinderanimatie,...

LOCATIE   Den Triest, Kapelle-op-den-Bos
TOEGANG   gratis
INFO    015 71 02 53 of www.gcoudepastorie.be

Terug naar het nieuwsoverzicht