Terugblik Hoppefeesten

zondag 16 september 2018


Op zondag 16 september werd in Kapelle-op-den-Bos een volksfeest georganiseerd dat kaderde in (H)op smaak.

Vanaf 10.00 uur zakten de eerste bezoekers af om mee hop te plukken onder nostalgische klanken van het draaiorgel. Nieuwsgierigen brachten een bezoekje aan brouwerij Den Triest en ontdekten de lokale bieren.

Vanaf 13.00 uur werd het officieel startschot gegeven en werden de hoppefeesten geopend. Meer dan 2.000 bezoekers snuffelden rond op de ecomarkt, ambachtenmarkt en zelfgemarkt en smulden naar hartenlust van de zelfgemaakte producten. Vele kinderen ravotten zorgeloos op het prachtige speelparcours van de Landelijke Gilde en KVLV van Kapelle-op-den-Bos en kregen daarnaast ook de unieke kans om met een oldtimer tractor te rijden. Voor het precisiewerk was er een graafmachine waarbij ze met z’n allen meer dan 300 ballonnen stuk lieten gaan.

Pasar zorgde ook deze editie voor twee mooie wandelingen die de wandelaars naar de rustigste plekjes op Den Triest brachten.

Doorlopend zorgde het gelegenheidskoor Kapelle Zingt voor toepasselijke meezingers waarbij de bezoekers meegezogen werden in een warm volksgebeuren. De leden van dansgroep Animo en Taradance brachten dan weer hun mooiste danspasjes voor het publiek en de jeugdafdeling van K.F. Iever & Eendracht zorgde voor een prachtig optreden waarbij de jonge bezoekers werden uitgenodigd om te dirigeren.

Als slot leerden de leden van de Spinnenkoppen vele bezoekers de kneepjes van het kantklossen en het OCMW bracht een nostalgische kinderfoor en een gezellige hoek waar de bezoekers even konden uitblazen.

Kortom het was een mooi moment in een prachtig kader waar we met velen afscheid namen van de afgelopen zomermaanden.

Terug naar het nieuwsoverzicht