Terugblik Ken je gemeente

donderdag 24 oktober 2019


Op 8, 10 en 15 oktober 2019 trakteerde het gemeentebestuur van Kapelle-op-den-Bos de leerlingen van het derde leerjaar op een ontdekkingstocht door de gemeente. Deze rondrit kaderde in de actie ‘Ken je gemeente’ waarbij de kinderen de gemeente en haar werking beter leerde kennen.

Kinderen van ’t Mulderke vertellen:

De kinderen van het 3de leerjaar van basisschool ‘t Mulderke zijn op uitstap geweest door onze gemeente. De eerste stop was het gemeentehuis. Daar stond er wat lekkers te wachten en zagen ze de burgemeester. Daarna was het zover, ze namen de bus en vertrokken. Ze zijn langs het recyclagepark, het sociaal huis, de oude pastorie en ‘t klawieterke gereden en bezochten samen deze plekken. Ze zagen het kasteel van Kapelle-op-den-Bos, reden over de Jan Bogaertsbrug en stopten aan een grote speeltuin. Soms deed juf Viki een beetje gek met de smurfen in haar hoofd. En zo werd het nog beter en was het heel leuk.
Het was een onvergetelijke dag.

We zijn donderdag op stap geweest met de klas om onze gemeente te leren kennen. Onze eerste stop was het gemeentehuis. Daar hebben we samen gegeten. We zijn langs: het recyclagepark / O C M W / het sociaal huis /de kerk / en het klawieterke gereden. Het was heel leuk.
Mauro en  Rowan

Wij zijn in de voormiddag met de bus vertrokken naar het gemeentehuis. Daar stond er wat lekkers te wachten. Daar zagen we de burgemeester. Toen kregen we een rondleiding door heel de gemeente. In onze gemeente kan je veel bezichtigen. We hebben de grootste speeltuin van heel het dorp gezien. En nog veel meer. En zo werd het nog beter en het was heel LEUK!
Tess en Lotte

We vertrokken op 9 oktober met de hele klas naar de gemeente van Kapelle-op-den-Bos. We kregen  er een rondleiding. We bezochten samen met Viki 4 plekken. Nadat we een leuke dag hadden kregen we nog drinken en dan mochten ze namen trekken en kreeg diegene een prijs. Na een leuke dag keerden we met de bus terug naar school.
Geran ,Vince en Jan.

We zijn  met een super de luxe bus naar het gemeentehuis gereden. Daar hebben we lekker  gegeten. We kregen ook een rondleiding in het gemeentehuis. Daarna mochten we terug in de bus en bezochten we het OCMW. We zagen het kasteel van Kapelle-op-den-Bos, we reden over de Jan Bogaertsbrug en stopten aan een grote speeltuin. We bezochten ook nog het Klawieterke en het recyclagepark. Het laatste bezoek was de oude pastorie met een lekker drankje er bij. Het was een fijne en leerrijke dag.
Ruby en Merel

Donderdag 10 oktober
De hotdogs waren super lekker en daarna  zijn we naar het OCMW geweest. Juf Viki was de leukste maar juf Ingrid is nog leuker. En we zijn ook naar  het recyclagepark geweest. We hebben een rondleiding gekregen. We hebben de grootste speeltuin gezien. Juf Viki deed een beetje gek met de smurfen in haar hoofd. En dan zijn we naar de oude pastorie geweest. Daar hebben we iets lekkers gedronken. En we zijn ook nog naar het klawieterke geweest. En we vonden het een super leuke dag. Van het mulderke.
Ode en Nory.

De kinderen van het 3de leerjaar van basisschool ‘t Mulderke zijn op uitstap geweest door onze gemeente. Deze uitstap met de naam Ken je Gemeente. Deze liep door: Oxdonk, Nieuwenrode, Kapelle-op-den-Bos en Ramsdonk. De kinderen kregen een lunch op het gemeentehuis en kregen een rondleiding. Daarna was het zover: we namen de bus en vertrokken. We zijn langs verschillende punten gereden, het leukste vond ik het kasteel in Oxdonk: het Koningsteen. We kregen ook een half uurtje speeltijd in een speeltuin. En daarna zijn we naar de oude pastorie geweest, met een rondleiding en daarna terug naar school. Het was een onvergetelijke dag.   
Amélie en Thibeau

 

Senne en Joren uit De Kiem vertellen:

We zijn met het hele 3e leerjaar op uitstap geweest in Kapelle-op-den- Bos. Tijdens de uitstap had iedereen een taak: presentator, reclamemaker, tekenaar, interviewer, verslaggever, …

’s Middags kregen we hotdogs en een drankje in het gemeentehuis. Daarna bezochten we alle delen van onze gemeente: het centrum van Kapelle-op-den-Bos, Ramsdonk, Nieuwenrode en Oxdonk. In het Klawieterke hadden we gevraagd wat we konden doen. De kinderen kunnen er voor en na schooltijd spelen. In het recyclagepark hebben we geleerd wat je allemaal terug kan hergebruiken. In het sociaal huis kregen we een rondleiding. We gingen ook naar de speeltuin. In het café van de oude pastorie werden de prijzen uitgedeeld.
Iedereen vond het een leuke dag!

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht