Pak je tijd plekje - Vredesfietsroutes Prima Mater

Pasar Kapelle-op-den-Bos

Einde 2014 mocht onze gemeente het beeld ‘Prima Mater’ van Koenraad Tinel verwelkomen in Ramsdonk. Kunstenaar Tinel verbeeldde met de Prima Mater de grenzeloze liefde van een moeder voor haar kind. Tijdens het transport naar Auschwitz kon zij haar zoon Simon van de trein laten springen en hem zo voor de tweede maal het leven schenken; een daad van onvoorwaardelijke moederliefde.

Op zondag 27 mei werden de nieuwe activiteiten in het kader van het project Prima Mater voorgesteld aan het grote publiek. Een belangrijk onderdeel van dit project zijn de vredesfietsroutes.

Pasar Kapelle-op-den-Bos stippelde drie interessante fietsroutes uit met als startplaats de Prima Mater in Ramsdonk: de eerste route van 27 km gaat naar de Kazerne Dossin in Mechelen en terug. De tweede route van 38 km maakt een uitbreiding naar het Fort van Breendonk en de derde route van 70 km fietst ook langs Boortmeerbeek langs de gedenkplaat van het XXste konvooi.

Op zondag 24 juni 2018 om 13.30 uur worden deze fietsroutes ‘ingefietst’. Ook jij kan onder begeleiding van Pasar Kapelle-op-den-Bos meefietsen.

 • Data
  zo 24/06/2018 13:30
 • Locatie
  Pastorie Ramsdonk
  Gemeenteplein zn
  1880 Ramsdonk
 • Organisatie
  Pasar Kapelle-op-den-Bos m.s.v. dienst cultuur en toerisme Kapelle-op-den-Bos
 • Prijs
  gratis
  Info en inschrijvingen 0486 12 71 61 (Frans Teugels) of http://www.pakjetijd.be/

INSCHRIJVEN

* verplicht in te vullen